
واکنش سرمایهگذاران به نشانههای سیاسی | مسیر حرکت سرمایه کدام است؟
بازار؛ گروه : به نظر میرسد که روزهای پرتنش و پرهیجانی در پیش است. امروز سهامداران در بازار اقدام به افزایش عرضه کردند که این موضوع تحت تأثیر موضعگیریهای جدید مقامات آمریکایی قرار گرفته است اما اصل ماجرا به مذاکرات رسمی مربوط میشود. اگر بازار از سیاستها سیگنال منفی نگیرد احتمالاً فردا را با موفقیت پشت سر خواهد گذاشت اما مشکل اصلی در حال حاضر این است که سرمایه به آسانی به بازار وارد نمیشود و به کمکهای خارجی نیاز داریم. تحولات سیاسی و مذاکرات ایران و آمریکا نزدیک شدن به مهلتهای تعیینشده و پایان دور مذاکرات انتخاب وزیر اقتصاد و چالشهای خاص در حوزه انرژی از مهمترین موضوعات فعلی به شمار میروند.
حسن کاظم زاده تحلیلگر بازارهای مالی در گفتوگو با اظهار داشت: بورس به روند صعودی ادامه خواهد داد اما با نوسانات منفی مواجه خواهد بود و روزهای پرحجم و پرشک و تردید در انتظار ماست. واقعیت این است که تمام سهمهای بورسی به یک میزان تحت تأثیر مذاکرات و توافقات رشد نخواهند کرد. معاملهگران که بیشتر به تابلو توجه میکنند در روزهایی که به فروشندگان فشار میآورند به عرضهکنندگان واکنش نشان میدهند و دوباره در روزهای مثبت به خرید نمادهای بهتر روی میآورند و این روند ادامه خواهد داشت. وی افزود: تعداد خریداران در بورس از 250 هزار نفر عبور کرده است. اگر تعداد خریداران از این عدد بیشتر شود و حداقل 200 هزار خریدار روزانه در بورس پایدار بماند فاز دوم رشد بورس به دلیل مذاکرات و توافقات ادامه خواهد یافت و چرخش به سمت خرید نمادهای کوچک و متوسط آغاز خواهد شد.
ضرورت حمایت حقوقیها از نمادهای باارزش در حال حاضر حمایت حقوقیها میتواند نگرانی بسیاری از سرمایهگذاران را برطرف کند و جریان پول سرگردان این جامعه را به سمت بازارهای مولد و سرمایهگذاریهای منطقی هدایت کند. در شرایط کنونی حتی بدون توافق ظرفیتهای زیادی برای وقوع رویدادهای مهم وجود دارد که امیدواریم این بار با دیدی منطقی به موضوع نگاه شود.
رضا روحی در گفتوگو با گفت: وضعیت و نظر فعلی بازار نوسانی است. بسیاری از افراد به دلیل عدم توانایی در خرید سهم به سمت صندوقها رفته و حجم بالایی از منابع به این صندوقها وارد شده است. تجربه تلخی از این موضوع در ذهن بازار وجود دارد که در زمان انتخاب پزشکیان حجم پول قابل توجهی به صندوقها رفت و این صندوقها در مسیر بازار حرکت نکردند و منابع جذبشده به سرعت در بازار به گردش نیفتاد. البته این بار شرایط با گذشته متفاوت است. اگر جریان پول ادامه نداشته باشد و عملکرد صندوقها مطلوب نباشد احتمالاً این مسئله باعث توقف بازار خواهد شد. بنابراین ادامه جریان پول و ارزیابی عملکرد صندوقها در این مقطع حساس بسیار حائز اهمیت است. وی ادامه داد: صندوقها در حالی که به دنبال سهمهای بزرگ هستند بخشی از منابع خود را به سمت سهمهای کوچک بازار اختصاص خواهند داد و این سهمها مورد توجه قرار میگیرند. بر این باوریم که بازی بین بزرگها و کوچکها به هم مرتبط است و در حال حاضر از هم جدا نخواهند شد اما احتمالاً این بار سهمهای کوچکتر با بنیاد قوی که اخبار مثبتی دارند با سرعت و عملکرد بهتری پیش خواهند رفت. روحی با اشاره به نوسانات کوتاهمدت بازار گفت: اگر جریان پول از خارج به بازار وارد نشود این جشن خیلی زود به پایان خواهد رسید و احتمالاً دوباره به توقف خواهیم رسید. برای حضور جریان پول دو مانع باید برداشته شود و همه باید تلاش کنند تا این انسداد رفع و اعتماد به این جریان پول ایجاد شود. اولین و مهمترین مانع ذهنیت منفی و آسیبهای مادی و معنوی است که مردم در سال 99 از بازار تجربه کردند. دولت آنها را به حضور در بازار تشویق کرد و پس از آن اتفاقات ناخوشایند به وقوع پیوست. به نظر میرسد با وجود گذشت 5 سال از آن تجربه زخمهای آن هنوز بر روی مردم باقی مانده و آنها درد آن را احساس میکنند. بنابراین یک برنامه منسجم و ویژه برای جلب اعتماد و ایجاد بستر امن در بازار ضروری است تا آن خاطرات تلخ گذشته فراموش شود. وی تأکید کرد: در بازارهای کریپتو و طلا نیز نوسانات و زیان وجود دارد اما در این بازارها کسی مردم را دعوت نمیکرد. از این رو ضروری است که سازمان بورس دولت وزارت اقتصاد و به ویژه نهادهای مالی باید در این زمینه فعال باشند و از هیچ ایدهای برای جلب اعتماد و اطمینان دریغ نکنند. روحی ادامه داد: نکته دیگر ایجاد ابزارها و بستر مناسب برای ورود این جریان پول است و تبلیغات مؤثر در این زمینه باید با هدفی روشن صورت گیرد تا وقتی این جریان پول به بازار میآید گیج و سردرگم نشود. منابع این افراد باید به طور حسابشده و حرفهای در بازار به کار گرفته شود تا در مسیر درستی قرار گیرد. در پایان روحی گفت: به نظر میرسد که این یکی از مهمترین اتفاقات آینده خواهد بود که نقش نهادها میتواند منافع زیادی برای اقتصاد کشور به همراه داشته باشد. هدف کاهش رانت ارز است که تحقق آن میتواند تقاضای سفتهبازی و رانتخواری را به طور چشمگیری کاهش دهد و حذف کند. به نقل از بازار
انتهای پیام/